måndag 30 november 2009

Advent

Är en högtid som är lite märklig, minst sagt. Som vanligt var jag och Jo i kyrkan och tittade på fiiinhattarna.
Kyrkan var sprängfull med folk, vilket jag tycker är lite märkligt men jag har ju pratat om detta innan (typ för ett år sedan). Alla får en släng av religiositet på advent och lite på Julafton, resten av året tillber de andra gudar. Frågan är om det är de starka Traditionerna som sitter djupt i folk, eller varför är det så här?

2 kommentarer:

Thomas NYC sa...

Jag har insett som vuxen (mer eller mindre) att julen och de aktiviteter som hander runtikring har religiosa fortecken. Som barn insag jag inte detta utan sag bara dessa aktiviteter som jultraditioner. Dessa traditioner sitter i aven nu nar jag ar "vuxen". Jag kan darfor sitta i kyrkan pa juldagsmorgon (enda kyrkbesoket pa aret) med min kara mamma utan att kanna mig sarskilt skenhelig eftersom det ar en jultradition for mig, snarare an nagot som har med religion eller gudstro att gora, hur konstigt det an later.

LabHäxan sa...

Hörde precis ett radioprogram med en präst, som också konstaterade att det är djupt rotat i folk det här med traditioner. Religion är viktigt på julen. =)