måndag 29 juni 2009

Underbart..

Som sagt.. Jag och Hedvigs gudfar hade en helhelg. Vi har båda en förkärlek till slott och herrgårdar, samt picnic och soldyrkeri (och så har han ju bil). På lördagen tog vi picnic med oss och åkte till Nyckelviken. Trippen innehöll sol, medhavda smörgåsar och en herrgård. Vi späkte oss i gröngräset hela dagen, och planerade inför kvällens stundande grillning.
När vi kom hem gjordes inköpen. Det skulle bli Grillspett med grönsaker och fläskfilé.

Vi bestämde att vi skulle åka till Vinterviken, och grilla i solnedgången på klipporna. I bilen skojade vi lite lätt om att hela Stockholm antagligen redan satt på klipporna i Vinterviken och grillade, typ 1000 barnfamiljer och en massa supande ungdomar (japp vuxenvarning på den). Ha ha ha..
När vi kom dit förstod vi att våra farhågor hade besannats. Vinterviken hade förvandlats till ett festivalområde med otroligt livade och supande ungdomar. Skit också.. Med en suck fick vi tänka om och packa in våra saker i bilen igen och åka.
Vi åkte tillbaka till Nyckelviken hittade en fantastisk spot och satte igång engångsgrillen (Köp inte din grill på ICA). J började bli lite lätt kinkig som bara en karl kan bli när han är hungrig (M känner du igen dig). Allt var dock emot oss denna kväll. Grillen ville bara bli varm på ena halvan, så när grillen hade brunnit klart var våra spett bara halvklara. Hörde ett svagt Morrande från grillansvarig. Vi såg på solnedgången, packade ihop våra saker ännu en gång och åkte hem.. och satte igång stekpannan.

Lyckan är stekta halvgrillade grillspett klockan elva på kvällen, men med en jättemysig dag i bagaget.. =)

Inga kommentarer: